Gevulde aubergines met krieltjes en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de krieltjes, met schil, gedurende 10 minuten in gezouten kokend water. Snij ondertussen de paprika en tomaten in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Snij de feta in blokjes van 1 centimeter.
-
2
Laat de aardappelen een beetje afkoelen en snij in blokjes van 1 centimeter. Meng alle gesneden groenten met de aardappeltjes en de blokjes feta. Strooi er de gehakte kruiden over. Pers er het teentje knoflook boven uit en kruid met peper en zout en sprenkel er de olijfolie over, meng voorzichtig om.
-
3
Halveer de aubergines in de lengte. Hol ze uit en laat ongeveer 1 centimeter vruchtvlees over. Snij het uitgeholde vruchtvlees ook in kleine blokjes en meng nog door de groentemengeling.
-
4
Vul de aubergines met de mengeling en zet ze 35 minuten in de oven.