Visgratin met Oud Brugge
bereiding
-
1
Borstel de champignons schoon. Snij ze in plakjes. Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder ijskoud water en laat goed uitlekken. Snij de zalm in stukken en verdeel ‘m samen met de garnalen, sint-jakobsnoten, champignons en broccoli over ingevette ovenschaaltjes.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de margarine in een kookpan. Voeg de bloem toe, roer goed om tot het geheel naar koekjes begint te ruiken. Voeg dan de visbouillon toe en laat indikken. Roer 3/4de van de gemalen kaas door de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Giet de saus over de vis en zet de schaaltjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Verdeel de rest van de kaas over de schaaltjes en zet ze nog even onder de grill, tot de saus mooi bruin kleurt. Werk af met peterselie.