Boerenkoolstoemp uit de oven met spekjes
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Verwarm de oven voor op 180°C met de grillstand.
-
2
Maak de boerenkool schoon en snij ze in fijne stukjes. Stoof ze aan in olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak de spekblokjes in een pannetje zonder vetstof.
-
3
Giet de aardappelen af en meng er de melk, 2 eetlepels boter en de boerenkool onder. Prak tot een smeuïge stoemp. Meng er de gebakken spekreepjes en de helft van de geraspte parmezaan onder en kruid de stoemp met peper en zout.
-
4
Hak de walnoten fijn en meng ze met de rest van de parmezaan en de panko.
-
5
Lepel de stoemp in 4 ovenvaste schoteltjes en strooi er de parmezaancrumble op. Verdeel er de rest van de boter over. Gratineer de schaaltjes zo’n 10 minuten in de oven tot ze een mooi korstje hebben. Werk ze af met de oregano en serveer.