Miniquiches met Brugge Blomme en pompoen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak het witloof schoon en snij het in reepjes. Snij de Brugge Blomme in blokjes en meng met de groenten. Klop het ei los met de room en kruid met piment, peper en zout.
-
2
Vet een muffinblik in met wat gesmolten Brugge Boter. Snij elk vel filodeeg in 4 vierkanten. Besmeer elk vierkant met gesmolten Brugge Boter en leg telkens 3 vierkanten overhoeks op elkaar in 6 muffinvormpjes. Bestrijk de uitstekende hoekjes extra met boter.
-
3
Verdeel de groenten-kaasmengeling over het filodeeg. Vul met het ei-roommengsel. Steek in het midden van elke quiche een takje rozemarijn. Bak de miniquiches in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat de quiches licht afkoelen en serveer ze met uienkonfijt.