Recept

Glutenvrije cake zonder koemelk en lactose

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het is niet altijd makkelijk om een lekkere vervanger te vinden voor gebak met gluten. Maar met deze cake lukt het wél! Je maakt hem met een goede glutenvrije bloem. Smullen maar!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eieren los met de suiker. Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder, de chocolade en de oploskoffie toe. Smelt de margarine en meng ze door het beslag.

  2. 2

    Doe het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm. Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Maak het notenmengsel. Meng de geplette noten met 50 g margarine en evenveel griessuiker. Doe er een mespuntje bloem bij, opgelost in de sojamelk. Verwarm het geheel in een pannetje en laat indikken.

  4. 4

    Overgiet de cake met het notenmengsel en strijk uit over de hele oppervlakte. Laat de cake verder kleuren onder de grill.

  5. 5

    Ontvorm de cake en laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren. Werk af met wat poedersuiker. Serveer er eventueel wat confituur bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glutenvrije cake zonder koemelk en lactose

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!