Glutenvrije cake zonder koemelk en lactose
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eieren los met de suiker. Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder, de chocolade en de oploskoffie toe. Smelt de margarine en meng ze door het beslag.
-
2
Doe het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm. Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Maak het notenmengsel. Meng de geplette noten met 50 g margarine en evenveel griessuiker. Doe er een mespuntje bloem bij, opgelost in de sojamelk. Verwarm het geheel in een pannetje en laat indikken.
-
4
Overgiet de cake met het notenmengsel en strijk uit over de hele oppervlakte. Laat de cake verder kleuren onder de grill.
-
5
Ontvorm de cake en laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren. Werk af met wat poedersuiker. Serveer er eventueel wat confituur bij.