Kalkoen-mangospiesjes met maïssalsa
bereiding
-
1
Snij de kalkoenfilet in hapklare blokjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom, voeg de kalkoen toe en marineer 30 minuten.
-
2
Schil de mango's, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in mooie stukjes, iets kleiner dan die van de kalkoen.
-
3
Maak de salsa. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen. Spoel de groene peper, snij hem overlangs door en verwijder de pitjes. Snipper het vruchtvlees superfijn. Spoel de kerstomaatjes, snij ze in kwartjes en meng ze met de maïs en de groene peper. Besprenkel met het limoensap, de limoenschil en de sesamzaadjes.
-
4
Prik de kalkoen, mango en padronpepertjes afwisselend op spiesjes en gril ze rondom rond gaar op de barbecue. Gril ook de pitabroodjes kort op de barbecue.
-
5
Serveer de spiesjes met de maïssalsa en geef er wat guacamole en zure room bij. Werk af met enkele takjes koriander.