Mango-ananassalade met scampi
bereiding
-
1
Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 centimeter. Doe dit ook met de ananas en de papaja. Maak de asperges schoon, snij ze in stukken van 4 centimeter en blancheer ze 4 minuten in gezouten water, laat schrikken en uitlekken.
-
2
Snij de avocado in blokjes van 1 centimeter en sprenkel er het sap van een halve citroen over. Snipper de rode ui en chilipeper fijn. Snij de sla in fijne repen. Meng de sla met de fruitstukjes, de asperges, avocado, chili en rode ui.
-
3
Bak de scampi’s in olie, kruid met cayennepeper en zout.
-
4
Maak een dressing. Meng het resterende sap van de citroen met 4 eetlepels olijfolie, de honing, een mespuntje gerookt paprikapoeder, peper en zout. Hussel door de sla. Verdeel over borden en leg er de scampi’s bovenop.