Gegrilde maïskolven in Texaanse rub met mango-chiliroom
bereiding
-
1
Haal de pel van de maïskolven naar achteren. Laat de pel zo’n 40 minuten weken in koud water om te voorkomen dat die verbrandt.
-
2
Meng alle kruiden en de olie voor de rub. Haal de maïskolven uit het water, wrijf in met de rub en bedek ze opnieuw met het loof.
-
3
Haal de kolven uit de rub, maar hou de rub bij. Prik elke maïskolf op een spiesje, leg ze op de barbecue om direct te grillen. Zet het deksel op de barbecue en stoom de maïskolven zo 12 minuten. Draai ze halverwege de baktijd om.
-
4
Maak de dip. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees fijn. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Spoel en snipper de korianderblaadjes. Lepel de mango, de chili en de koriander onder de zure room. Pers er het limoensap bij.
-
5
Haal de maïskolven van de barbecue, verwijder het loof en bestrijk nogmaals met de rub. Gril de maïskolven nog 2 minuten op de barbecue. Serveer de kolven met de pittige mangoroom en pers er nog wat limoensap over.