Recept

Sardines met chermoula en komkommer-radijsjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, wij zijn fan van sardines op de barbecue. We maken hier een pittige versie met een lekkere chermoula, een sausje op basis van koriander, pepertjes, citroensap en komijn. Blussen doe je met een frisse salade van komkommer en radijs

bereiding
  1. 1

    Doe de knoflook, de koriander, de munt, het piment, het citroensap, het pepertje en het komijnpoeder, samen met een scheut olijfolie in een blender. Mix glad.

  2. 2

    Kruid de sardientjes met peper en zout, bestrijk met olijfolie en gril ze gaar op de barbecue. Klem de visjes eventueel tussen een grillklem.

  3. 3

    Schaaf dunne slierten van de komkommer en snij de radijsjes in plakjes. Schep alles in een kom en breng op smaak met het limoensap, de rijstazijn, de suiker, de peper en het zout. Strooi er de lente-ui over.

  4. 4

    Leg de sardines op een schaal, met enkele partjes citroen. Geef er de chermoula en de komkommersla bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sardines met chermoula en komkommer-radijsjessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!