Recept

Lamskoteletjes met parmezaan en krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze lamskoteletjes hebben een heerlijk krokant korstje met parmezaan. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes en kook ze in een kwartier gaar. Giet af en bak nog even op in de pan in wat olijfolie.

  2. 2

    Blancheer de erwtjes en peultjes, giet af en laat schrikken onder koud water. Spoel de spinazie, zwier droog en hussel in een grote slakom met de erwtjes en de peultjes. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.

  3. 3

    Meng de panko met de parmezaan, peper en zout in een kommetje. Hak de peterselie fijn en meng onder de panko. Zet drie kommetjes klaar: eentje met de bloem, eentje met een losgeklopt ei en eentje met de gekruide panko.

  4. 4

    Wentel de koteletjes eerst door de bloem, daarna door het ei en ten slotte door de panko. Zet een antiaanbakpan op het vuur, laat heet worden en giet er wat olijfolie in. Bak de koteletjes kort (gedurende 2 à 3 min.) in de hete olie tot ze crispy goudbruin zijn en laat even rusten.

  5. 5

    Serveer de salade en de gebakken krieltjes bij de crunchy lamskoteletjes. Leg op elk bord een schijfje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskoteletjes met parmezaan en krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!