Vegetarische paella met venkel, artisjok en manouri
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in twee. Spoel de venkel en de paprika en snij ze in repen.
-
2
Laat de artisjokharten uitlekken en snij ze in twee. Spoel de bladpeterselie en hak fijn. Snij de manouri in stukjes. Pers de citroen. Verwarm de groentebouillon en voeg de saffraandraadjes eraan toe.
-
3
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een paellapan. Voeg de ui, de kno ook, het gerookt paprikapoeder en de tomatenpuree toe. Bak 1 minuut aan. Voeg de wortelen, de venkel en de paprika toe. Roerbak 5 minuten. Voeg de erwtjes en de arboriorijst toe. Roerbak 1 minuut. Overgiet met de warme bouillon en laat op een zacht vuur garen zonder te roeren. Voeg extra bouillon toe als de paella te droog wordt.
-
4
Werk de paella af met de stukjes artisjok, de zwarte olijven, de bladpeterselie en de manouri. Besprenkel met wat citroensap en serveer.