Hartige zalmsoesjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de melk met het water, de boter en het zout langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer door tot alle bloem is opgenomen. Zet de pan terug op het vuur en blijf 2 minuten roeren. Doe het deeg in een kom en laat wat afkoelen. Roer er één voor één de eieren onder.
-
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit ronde dopjes van ongeveer 2 centimeter op de bakplaat. Zet 20 minuten in de oven tot de soesjes goudbruin zijn. Laat de soesjes volledig afkoelen.
-
3
Doe voor de vulling de zalm, mascarpone en ketchup in een blender een mix tot een romige mousse. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
4
Schep de mousse in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Snij de soesjes open en spuit er de zalmmousse op. Sluit de soesjes en werk af met een lepeltje zalmeitjes en een blaadje basilicum.