Noedelpannetje met runderreepjes
bereiding
-
1
Snij het vlees in reepjes en de shiitake in grove stukken en meng met 2 eetlepels maïszetmeel. Kook de noedels beetgaar in gezouten water en giet ze af. Pel en plet de knoflook.
-
2
Verhit 2 eetlepels sesamolie in een wokpan. Voeg de gember, de knoflook en de chilivlokken toe en laat 1 minuut bakken, voeg dan de noedels toe en laat nog 1 minuut al roerend bakken. Schep uit de pan.
-
3
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en bak het rundvlees en de shiitake 2 minuten op hoog vuur. Voeg 2 à 3 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel bruine suiker toe. Kruid met peper en laat 2 minuten inkoken. Voeg indien nodig een klein scheutje water toe.
-
4
Schep de noedels door het vlees. Serveer met fijngesneden lente-ui.