Recept

Risotto met tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eet je vegetarisch? Maak deze risotto dan met groentebouillon.

bereiding
  1. 1

    Blancheer de tuinbonen 4 minuten, spoel onder koud water en verwijder het buitenste vliesje. Rasp 80 g manchego en bewaar de rest van het stuk voor het garneren.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de bouillon.

  3. 3

    Verhit in een andere kookpot 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui 3 minuten op een zacht vuur. Voeg de knoflook en de rijst toe en stoof 1 minuut. Blus met de witte wijn en laat inkoken.

  4. 4

    Voeg nu 2 pollepels warme bouillon toe en laat de bouillon al roerend inkoken. Voeg zodra de bouillon ingekookt is, een nieuwe pollepel bouillon toe. Herhaal tot de rijst beetgaar en romig is.

  5. 5

    Voeg 1 eetlepel olijfolie, de geblancheerde tuinbonen en de geraspte manchego toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met extra manchego.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met tuinbonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!