Risotto met tuinbonen
bereiding
-
1
Blancheer de tuinbonen 4 minuten, spoel onder koud water en verwijder het buitenste vliesje. Rasp 80 g manchego en bewaar de rest van het stuk voor het garneren.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de bouillon.
-
3
Verhit in een andere kookpot 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui 3 minuten op een zacht vuur. Voeg de knoflook en de rijst toe en stoof 1 minuut. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
-
4
Voeg nu 2 pollepels warme bouillon toe en laat de bouillon al roerend inkoken. Voeg zodra de bouillon ingekookt is, een nieuwe pollepel bouillon toe. Herhaal tot de rijst beetgaar en romig is.
-
5
Voeg 1 eetlepel olijfolie, de geblancheerde tuinbonen en de geraspte manchego toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met extra manchego.