IJstaart met aardbeien
bereiding
-
1
Bekleed een rechthoekige taartvorm (of op zijn minst de taartbodem) met een rechthoekig stukje bakpapier. Mix het aardbeienijs door de mixer tot het smeerbaar is en vul er de taartvorm mee. Plaats minstens 2 uur opnieuw in de vriezer tot de taart hard wordt.
-
2
Mix het vanille-ijs kort tot het smeerbaar wordt en vul de taart er verder mee. Strijk de bovenkant min of meer glad.
-
3
Smelt de boter, mix de koekjes en meng met de boter. Bestrooi er de ijstaart mee en duw goed aan. Zet opnieuw 4 uur in de vriezer zodat de taart goed bevroren is.
-
4
Mix de suiker met de aardbeien. Haal de taart uit de vriezer, ontvorm en draai om. Werk af met stukjes aardbei, rode pruim en meringue. Snij er plakjes van en serveer meteen. Geef er de aardbeiencoulis bij.