Knolselder met gepofte knoflook en zongedroogde tomaten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de knolselder samen met de bol knoflook op aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Wikkel aluminiumfolie rond de knolselder en knoflook en zet 2.30 à 3 uur in de oven of tot de knolselder volledig zacht is.
-
2
Bereid intussen de vulling. Haal de blaadjes tijm van de takjes en snipper fijn. Snij de olijven en zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes. Rasp de parmezaan.
-
3
Haal de knolselder uit de oven en lepel er de inhoud uit. Duw het vruchtvlees uit de bol knoflook. Meng het vruchtvlees van de knolselder met 1 koffielepel van de zachte knoflook, de zongedroogde tomaatjes, de geraspte parmezaan, de tijm, 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Schep de mengeling in de knolselder en zet opnieuw 20 minuten in de oven. Serveer warm.