Appelflapjes uit de airfryer
bereiding
-
1
Meng de appelmoes met de rozijnen, koekkruiden en amandelpoeder.
-
2
Leg een plakje bladerdeeg diagonaal op een met bloem bestoven werkvlak. Leg 1-2 eetlepels van de appelvulling op 1 helft van het bladerdeeg, richt je op een denkbeeldige diagonale lijn.
-
3
Vouw het bladerdeeg dicht door 2 over elkaar liggende hoekjes op elkaar te leggen. Druk de randen aan met een vork. Herhaal met de andere plakjes bladerdeeg en appelvulling.
-
4
Klop het ei los en borstel de bovenkant van het bladerdeeg in met het eimengsel, strooi er een beetje amandelschilfers over. Leg de flapjes met voldoende ruimte in het ingevette mandje (of gebruik een speciaal gevormd bakpapier voor airfryers). Indien je airfryer niet groot is, kan het zijn dat je in twee keer moet bakken.
-
5
Bak de appelflapjes 12 minuten op 180°C. in de airfryer, in een traditionele oven reken je op 20 minuten.