Boerenkoolsalade met tuinbonen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de bieten in een ovenschotel en bedek met grof zeezout. Pof de bieten in 1 uur beetgaar in de oven.
-
2
Blancheer de edamamebonen kort, giet af en laat schrikken onder koud water. Kruid met de garam masala en wat zout en besprenkel met 1 el sesamolie. Rooster de bonen 15 à 20 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
-
3
Maak de kale schoon, verwijder de nerven. Blancheer de bladen kort en laat ze schrikken onder koud water. Scheur in grove stukken. Besprenkel met de rest van de sesamolie en rijstazijn. Maak de rodekool schoon en snij in slierten.
-
4
Schil de wortelen en snij ze met een dunschiller in lange dunne repen. Spoel de komkommer en snij ‘m met een mandoline in lange dunne slierten. Snij de bietjes in partjes en meng onder de salade.
-
5
Werk de kale af met de rodekool, leg er de wortelen, komkommer en bietjes bij. Werk de salade af met de geroosterde edamameboontjes en sesamzaadjes en serveer.