Geurig stoofpotje van heek met paprika en citroenroom
bereiding
-
1
Snipper de sjalot fijn. Snij de groene paprika in fijne repen. Halveer de boontjes. Snij de lente-ui in fijne schuine ringen. Maak de muntblaadjes los van de takjes. Rasp de citroen en pers het sap uit.
-
2
Breng gezouten water aan de kook en blancheer er de erwtjes en boontjes in gedurende 3 à 5 minuten, tot ze beetgaar zijn.
-
3
Verhit een stoofpot en smelt er wat boter of olijfolie in. Fruit er de sjalot en de groene paprika in. Blus met de wijn en de room. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje onder deksel pruttelen. Voeg wat citroensap toe naar smaak en bind de saus lichtjes met witte sausbinder of een blonde roux.
-
4
Snij de heekfilet in stukjes. Voeg ze bij het stoofpotje, zet het deksel er terug op en laat 7 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Verdeel het stoofpotje over de borden en leg er de boontjes en erwtjes bij. Werk af met de lente-ui en de muntblaadjes.