Appel-pompoencake met pecannoten
bereiding
-
1
Kluts de eieren en hou 30 g apart. Klop de eieren tot een schuimig mengsel. Klop er de olie en pompoenpuree onder. Zeef de bloem met het bakpoeder en 1 tl kaneel boven het pompoenmengsel en klop kort door. Voeg de suiker en het zout toe en klop tot de suiker is opgelost. Giet het beslag in een lage, met bakpapier beklede brownie bakvorm.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de appelblokjes met de 2 el suiker en het resterende kaneelpoeder en verdeel de appelblokjes over het beslag.
-
3
Meng voor de toplaag de bloem met een snuf zout. Voeg de blokjes koude boter toe en meng met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Roer er met een vork de suiker en fijngehakte pecannoten door. Giet er tot slot het restje ei bij en meng met een vork tot grovere kruimels. Verdeel de kruimels over de appelblokjes en bak de cake in 1 uur gaar.