Plaatkoek met pecannoten
bereiding
-
1
Maak een kuiltje in de bloem. Doe er de helft van het water in, samen met de gist en de lichtbruine suiker. Strooi 1 kl zout langs de rand.
-
2
Kneed - van binnen naar buiten toe - tot een mooi soepel deeg. Dek af en laat dertig minuten rijzen op kamertemperatuur.
-
3
Meng sap en rasp van de sinaasappel met de rozijnen en laat weken.
-
4
Meng het deeg met de boter, eidooier en koekkruiden. Rol het uit en verdeel er de pecannoten, kandijsuiker en rozijnen over. Rol het deeg op.
-
5
Snij de rol deeg in plakken van 2,5 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nog 30 minuten afgedekt rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
-
6
Verwarm de honing en bestrijk er de koek mee. Zet 25 tot 30 minuten in de oven.