Pompoensoep met knoflooktoast
bereiding
-
1
Snij de pompoen in de helft, verwijder de schil, de pitjes en de draden. Hou een klein stukje pompoen apart en snij dat in kleine blokjes van 1 op 1 cm. Snij de rest in stukken.
-
2
Pel en snipper de ui. Pel de teentjes knoflook en snij ze doormidden. Maak de prei schoon en hak ‘m grof.
-
3
Verhit de olijfolie in een grote pot. Stoof de knoflook en de ui. Voeg het preiwit en de stukken pompoen erbij en bak even mee. Giet de groentebouillon erbij, voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook. Kook de soep in 20 minuten gaar. Breng op smaak met peper, zout en wat Indische kruiden.
-
4
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad met een staafmixer. Snij sneetjes van het stokbrood en gril ze krokant. Pel de knoflook en wrijf de toastjes ermee in.
-
5
Werk de soep af met de sesamzaadjes, de pompoenpitten en de koriander. Brokkel de geitenkaas erbij en serveer er de krokante toastjes bij.