Curry met pompoen, kip en cashewnoten
bereiding
-
1
Verhit de sesamolie in de wok. Pel de knoflook, doe hem in de wok en laat de olie de smaak opnemen. Snij de kipfilets in hapklare stukken en bak ze in de hete knoflookolie.
-
2
Schil de pompoen, snij hem in blokjes van 2 op 2 cm en bak mee. Maak de puntpaprika’s schoon, snij ze in hapklare stukken en bak mee. Roer de currypasta door de wok. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
-
3
Maak de lente-ui schoon, snij ze fijn en voeg toe. Voeg de kikkererwten toe. Zet het vuur zachter en laat nog 10 minuten sudderen, tot de pompoen beetgaar is. Rooster de cashewnoten en hak ze fijn. Spoel de koriander. Werk de curry af met de cashewnoten en een takje koriander. Serveer eventueel met wilde rijst.