Geroosterde pompoen met burrata en pitten en zaden
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de flespompoen, verwijder het kroontje en snij hem in partjes. Verwijder de pitten en de draden. Pel de rode uien en snij ze doormidden.
-
2
Schik de pompoen en de uien op een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en duw er de knoflook, de tijm en de rozemarijn tussen. Gaar de pompoen en ui 20 minuten in de oven.
-
3
Maak intussen de vinaigrette. Meng hiervoor alle ingrediënten voor de vinaigrette en zet even opzij. Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit.
-
4
Haal uit de oven en schik de groenten op een bord. Scheur de burrata in grove stukken en schik erbij. Werk af met de granaatappelpitten, de pompoenpitten en het basilicum. Besprenkel met de vinaigrette.