Tomatensoep met spek en balletjes
bereiding
-
1
Maak de ui, de prei en de wortelen schoon en snij ze in stukken. Laat de groenten kleuren in wat boter of olijfolie. Bak het spek krokant in een pan zonder vetstof, laat uitlekken op keukenpapier en hak in stukjes.
-
2
Pers de teentjes knoflook uit boven de groenten en roerbak even mee. Voeg de tomatenblokjes (behalve van de tomaat voor de afwerking), de tomatenpuree en de spekblokjes toe, roer en blus met de bouillon.
-
3
Voeg tijm, laurier, peper en zout toe en laat onder deksel 20 minuten tegen de kook aan pruttelen. Rol intussen balletjes van het gehakt. Zet ze nog even koel weg.
-
4
Verwijder de laurier en de tijm uit de soep. Mix de soep. Voeg de balletjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Voeg dan eventueel de room toe. Werk af met verse tomatenblokjes.