Recept

Kipsalade met appel, blauwe kaas en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een extra herfstige mengeling van de wereldberoemde caesar- en waldorfsalade. Lekker!

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing. Plet de ansjovis en pers de knoflook uit boven een kommetje. Rasp de citroen en pers er het sap uit. Meng de mayonaise en zure room door het knoflook-ansjovismengsel, doe er worcestershiresaus en geraspte citroen en citroensap naar smaak bij. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Snij de little gem in fijne repen. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kwartjes, daarna in plakjes. Verbrokkel de kaas. Pel en snipper de rode ui.

  3. 3

    Bak de kip krokant in wat olie en kruid met peper en zout. Verdeel de little gem over borden. Leg er de kipreepjes, blauwe kaas en appel bij. Werk af met de rode ui, rozijnen en gehakte walnoten. Serveer met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipsalade met appel, blauwe kaas en walnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!