Recept

Witloof in kokoskerrieboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pittig bijgerechtje met witloof - perfect voor de feesttafel! Opgelet, met dit recept moet je een dag van tevoren beginnen.

bereiding
  1. 1

    Zet het brikje kokosmelk 1 dag ondersteboven in de koelkast. Haal het uit de koelkast, schud het niet. Open het brikje en lepel 4 eetlepels volle room uit het potje.

  2. 2

    Laat de boter zacht worden. Pel en plet de knoflook. Meng de 4 eetlepels kokosroom met de zachte boter, de knoflook, het kerriepoeder en de groene curry. Zet in de koelkast en bewaar tot het bereiden van het witloof.

  3. 3

    Snij het witloof overlangs door en verwijder de harde kern. Smelt een klont kokoskerrieboter en bak hierin de witloofstronkjes aan, kruid met peper en zout en voeg een scheutje water toe. Dek af en laat garen.

  4. 4

    Als het witloof bijna gaar is, verwijder je het deksel. Voeg nog 1 eetlepel kokoskerrieboter toe en laat je het witloof licht karamelliseren. Werk af met verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloof in kokoskerrieboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!