Recept

Witloofsalade met gorgonzola en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nog steeds dé klassieker bij ragout van rund, varkenswangetjes of wild. Een heerlijk feestelijk bijgerecht!

Toptip!

Dankzij de wittewijnazijn in de dressing blijft het witloof mooi fris en wit van kleur. Je kunt de azijn ook vervangen door een scheutje citroensap.

bereiding
  1. 1

    Doe de graanmosterd, de wittewijnazijn en de honing in een kom. Voeg de olijfolie al kloppend in een straaltje toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Verwijder de harde kern van het witloof en snij de stronkjes in de lengte in vier. Spoel de appel en snij hem in kleine partjes. Snij de gorgonzola in stukjes. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder vetstof. Hak ze grof.

  3. 3

    Meng het witloof en de appel in een schaal. Verdeel er de gorgonzola en de walnoten over en overgiet de salade met de dressing. Werk ze af met de dragonblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofsalade met gorgonzola en walnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!