Recept

Romige pappardelle met walnotensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Culiredactrice Natalie: "Mijn vegetarische variant op de klassieke pasta carbonara, maar dan toch met een beetje extra groenten en met notensaus. Mijn kinderen zijn namelijk gek op noten."

bereiding
  1. 1

    Schil de pastinaken en snij ze met een (liefst dubbelzijdige) dunschiller in lange linten. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de notenkaas in blokjes.

  2. 2

    Verhit wat arachideolie in een wok en roerbak de pastinaaklinten beetgaar. Breng op smaak met de geraspte citroenschil, peper, zout en een snuifje paprikapoeder.

  3. 3

    Stoof de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de room en de notenkaas toe en roer goed tot de kaas helemaal gesmolten is. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en het sap van de citroen.

  4. 4

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou wat kookvocht bij. Hussel de pasta meteen onder de kaassaus en de pastinaaklinten.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de extra geraspte citroenschil, walnoten en peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige pappardelle met walnotensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!