Recept

Vanillepudding met petit-beurres

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit nostalgische dessertje is erg makkelijk én snel te maken.

bereiding
  1. 1

    Snij de vanillestokjes doormidden en schraap de zaadjes eruit.

  2. 2

    Breng de melk en de room in een kookpot aan de kook op een matig vuur, samen met de peulen en de zaadjes van de vanillestokjes.

  3. 3

    Klop de eidooiers met de vanillesuiker en de gewone suiker op tot een ruban die als een lint van de garde loopt. Roer het maïszetmeel erdoor en klop nogmaals op.

  4. 4

    Verwijder de vanillestokjes uit de kokende melk en giet een klein beetje van de warme melk bij de opgeklopte eidooiers. Roer goed en giet dan de rest van de melk erbij.

  5. 5

    Breng het puddingmengsel aan de kook. Roer voortdurend zodat de pudding niet aanbrandt.

  6. 6

    Leg een koekje in elk glaasje en schenk er de pudding bij. Werk elk glaasje af met een extra koekje. Serveer meteen of laat even afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vanillepudding met petit-beurres

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!