Tompoes van gemarineerde zalm
bereiding
-
1
Pel de sjalot en snij ‘m in heel fijne ringen. Spoel de dille en hak 3 takjes fijn. Meng het citroensap met de olijfolie, de suiker, de sjalot en 1 koffielepel gesnipperde dille en kruid peper en zout.
-
2
Snij de zalm in fijne plakjes en overgiet met de marinade. Zet 1 tot 2 uur, maar niet langer in de koelkast.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij 8 kleine rechthoekjes uit het bladerdeeg. Leg ze op een bakplaat, prik gaatjes in de rechthoekjes, bestrijk ze met eigeel en bestrooi ze met maanzaad. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven of tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat afkoelen.
-
4
Meng de zure room met de wasabipasta en kruid met peper en zout. Snij het bladerdeegkoekje overlangs door. Beleg de onderkant van het bladerdeegkoekje met wasabiroom, een plakje gemarineerde zalm en een takje dille. Sluit met de andere helft van het bladerdeegkoekje en serveer.