Crème anglaise met vanille-ijs
bereiding
-
1
Klop met een garde de eidooiers en de suiker op tot het mengsel als een lint van de garde loopt.
-
2
Halveer één vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Breng de vanillezaadjes en het stokje samen met de melk aan de kook in een pannetje. Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt. Haal het vanillestokje uit de melk.
-
3
Voeg geleidelijk de warme melk toe aan het eiermengsel en blijf goed roeren, zet weer op het vuur en blijf roeren tot de saus indikt - laat niet meer koken. Giet over in een glazen schenkkan en laat volledig afkoelen in de koelkast. Om te voorkomen dat er een vel op de crème komt, kun je er een vel vershoudfolie op leggen.
-
4
Neem 4 mooie glaasjes, bijvoorbeeld champagnecoupes, en schenk er een beetje crème anglaise in. Lepel er een bolletje vanille-ijs in en werk af met een half vanillestokje. Steek er eventueel een vuurstokje in voor een extra feestelijk effect.