Recept

IJssandwiches met vanille-ijs en aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een ijsje gaat er altijd in... presenteer het eens origineel als een zoet broodje!

Handige voorraad 

Maak een grote voorraad van de koekjes en bewaar ze enkele weken in een luchtdichte doos. Zo geniet je de hele zomer lang van zelfgemaakte ijssandwiches. Het ongebakken koekjesdeeg kun je ook perfect invriezen.

bereiding
  1. 1

    Maak de koekjes. Klop de suiker romig met de boter, voeg het ei en de bloem toe en kneed (met de keukenrobot of met de hand) tot een stevig koekjesdeeg. Laat het deeg 30 minuten onder vershoudfolie opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol bolletjes van het deeg en duw ze plat. Hak de chocolade grof. Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat, duw er stukjes chocolade in en bak de koekjes zo’n 12 à 14 minuten in de oven.

  3. 3

    Laat de koekjes afkoelen en haal intussen het vanille-ijs uit de diepvries. Schep bolletjes van het ijs en leg er 2 op een koekje. Sluit met een tweede koekje en werk de koekjes af met de verse aardbeien.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJssandwiches met vanille-ijs en aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!