Linzen-wortelstoofpotje met pesto van wortelloof
bereiding
-
1
Schil de wortelen, snij ze in kwarten en kook ze beetgaar in lichtgezouten water.
-
2
Spoel het loof. Maak de pesto: doe het loof samen met de rest van de ingrediënten en een flinke scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Is de pesto niet vloeibaar genoeg? Voeg dan een scheutje water toe.
-
3
Fruit de ui, knoflook en chilipeper glazig in olijfolie. Voeg de droge kruiden toe en laat 2 minuten mee bakken. Voeg de tomatenstukjes, de suiker en een scheutje water toe en laat 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Meng de linzen en de kokosroom onder de tomatensaus en laat nog eens 5 minuten sudderen.
-
4
Schep het linzenstoofpotje in borden en leg er de worteltjes bij. Werk af met een lepel pesto en koriander.