Volkorenlasagne met boschampignons en Italiaanse ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalotten fijn. Pel en plet de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in gelijke stukken.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de sjalotjes en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de walnotenkaas en room toe en laat smelten. Kruid de saus bij met peper en zout. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie en bak hierin de champignons op een hoog vuur gaar. Kruid met peper en zout.
-
3
Leg onderaan de ovenschaal een laagje kaassaus, beleg met lasagnevellen, champignons, plakjes Italiaanse ham en 4 blaadjes salie. Herhaal de laagjes tot alles op is en eindig de roomsaus, champignons en een eetlepel geraspte parmezaan.
-
4
Zet de ovenschaal 35 minuten in de voorverwarmde oven.