Mini gehaktbroodjes met pittige waterkersmayonaise
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Meng met de spekjes door het gehakt. Voeg het ei en het paneermeel toe en meng goed.
-
2
Vorm langwerpige balletjes van ongeveer 100 gram/stuk en leg ze naast elkaar in een grote ovenschaal. Ze mogen elkaar net raken. Leg op elke gehaktbal een vlokje boter en zet 35 minuten in de oven.
-
3
Maak ondertussen de saus. Spoel de waterkers. Blancheer 1 bosje 3 minuten in kokend water, laat schrikken onder koud water en mix fijn met 2 eetlepels olie. Zeef de waterkersolie. Voeg daarna de rest van de olie toe.
-
4
Doe het ei en de wasabi met het limoensap in een maatbeker. Voeg eerst 3 eetlepels van de waterkersolie toe en mix fijn. Voeg de rest van de waterkersolie in een straaltje toe en mix tot een groene mayonaise. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
5
Serveer de gehaktballetjes met de rest van de waterkers en de waterkersmayonaise.