Salade met gerookte forel, boontjes en mosterd-yoghurtdressing
bereiding
-
1
Breng 500 milliliter water aan de kook met het kippenbouillonblokje. Kook de bulgur en boontjes samen 8 tot 10 minuten in de bouillon tot de bulgur beetgaar is. Giet af en laat afkoelen.
-
2
Spoel de spinazie. Snij de forel in blokjes. Spoel de radijsjes en snij ze in fijne plakjes. Spoel de appel en snij ‘m in fijne reepjes. Meng de appel en de radijsjes met enkele druppels citroensap.
-
3
Meng de graantjesmosterd met de Griekse yoghurt en de mayonaise en breng op smaak met enkele druppels citroensap, enkele druppels water, peper en zout.
-
4
Doe onderaan in twee goed afsluitbare bokalen de saus, beleg met de radijsjes, appel, boontjes, bulgur, forel en spinazie in laagjes. Sluit af en bewaar in de koelkast.
-
5
Als je de salade wilt opeten, draai je gewoon de pot om op een bord en meng je alles door elkaar.