Pasta met pastinaak, bacon en een preisausje
bereiding
-
1
Snij de preiwitten overlangs doormidden en spoel ze onder stromend water. Snij ze in fijne plakjes. Schil de pastinaken. Snij er met een dunschiller dunne linten van en besprenkel met citroensap.
-
2
Verhit een scheut olijfolie en bak op een laag vuur de prei zacht. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken tot de helft. Voeg de lightroom toe en laat nog 1 minuut mee opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
3
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de pastinaaklinten en bacon 3 minuten.
-
4
Meng de pasta met de pastinaaklinten en bacon en giet in een microgolfovenbestendige kom. Overgiet met de preisaus, dek af en bewaar in de koelkast. Verwarm vlak voor het serveren 3 tot 4 minuten in de microgolf en werk af met parmezaan.