Bloemkoolsoep met kerrie en olijventopping
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Snij de bloemkool in grove stuken. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
-
2
Verhit een scheut olijfolie in een pot, voeg het kerriepoeder, de vadouvankruiden, de sjalot, de knoflook, de bloemkool en de zoete aardappel toe. Roerbak 5 minuten. Voeg 500 ml groentebouillon toe en laat sudderen tot de groenten zacht zijn. Mix fijn, voeg eventueel nog wat vocht toe en kruid met peper en zout.
-
3
Hak de olijven en de cashewnoten grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, voeg de chilivlokken, het gerookt paprikapoeder, wat zout, de cashewnoten en de olijven toe. Roerbak 1 minuut en laat afkoelen.
-
4
Doe de topping in een apart doosje als je de soep meeneemt. Strooi net voor het serveren over je soep.