Poffertjes met gekaramelliseerde vijgen
bereiding
-
1
Ontpit de dadels en hak ze heel fijn. Meng de eieren, de suiker en de melk, roer de gist erdoor en laat 10 minuten staan. Meng de bloem, de zure room en een snuifje zout met het gistmengsel. Voeg de stukjes dadels toe en meng kort om te voorkomen dat je poffertjes taai worden. Laat het deeg 1 uur rijzen onder een keukenhanddoek op een warme plaats.
-
2
Verhit een poffertjespan, wrijf in met olie en giet in elk kuiltje een lepel beslag. Laat 1 minuut bakken tot het deeg gaar is en draai om. Houd de poffertjes warm.
-
3
Halveer de vijgen. Smelt 30 g boter in een pan met antiaanbaklaag, voeg 1 eetlepel honing toe en leg hierop de halve vijgen, laat ze karamelliseren.
-
4
Serveer de poffertjes met de vijgen, zure room en extra honing.