Mosterd-honingkip met appelmoes en gebakken patatjes
bereiding
-
1
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Zet een stoofpot op een zacht vuur en smelt hierin de boter. Doe de appelen erbij en blus met een scheutje water. Bestrooi met de suiker, kaneel en besprenkel met citroensap. Laat de appeltjes helemaal plat koken. Zet er eventueel de mixer nog in als je echt gladde appelmoes wil, ik verkies stukken.
-
2
Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Verhit boter in een pan en roerbak de aardappelen rondom goudbruin en gaar. Rist de rozemarijn en tijm en strooi onder de aardappelen. Kruid nog met grof zeezout.
-
3
Kruid de kip met kippenkruiden. Verhit arachideolie in een pan en bak de kip rondom goudbruin en gaar in de hete olie. Roer de mosterd los met de honing en schenk bij de kip. Laat de kip nog enkele minuten op een zacht vuur sudderen. Proef en voeg eventueel nog extra honing of mosterd toe.
-
4
Serveer de gebakken aardappelen met de appelmoes en de honingkip. Werk optioneel af met een takje tijm.