Tofoeschnitzel met appelmoes
bereiding
-
1
Maak de veganaise. Doe de sojamelk in een hoge maatbeker en voeg de wijnazijn toe. Zet de staafmixer in de maatbeker, zet ’m aan en voeg geleidelijk aan de olie toe. Beweeg op en neer met de mixer tot je een egale saus krijgt. Voeg de mosterd toe, kruid met peper en zout en zet de veganaise koel.
-
2
Schil de aardappelen en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm. Kook ze beetgaar in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
-
3
Snij de tofoe in plakken van 1 cm en kruid ze met kipkruiden, peper en zout. Wentel de plakjes door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Haal ze dan door de plantaardige melk en tot slot door het paneermeel. Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie en frituur of bak hierin de tofoeschnitzels.
-
4
Smelt de plantaardige boter en bak de aardappelen goudbruin.
-
5
Serveer de schnitzel met de aardappelen, een schep appelmoes en de veganaise. Lekker met kervel of tuinkers en een partje citroen.