Gebakken skrei met prei, spinazie en patatjes
bereiding
-
1
Boen de aardappelen schoon, schil ze niet. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Smelt een beetje boter in de kookpot en wentel er de aardappeltjes kort door. Bestrooi ze met de gesnipperde peterselie en grof zeezout.
-
2
Halveer de prei en spoel grondig. Blancheer de prei enkele minuten in lichtgezouten water. Neem voorzichtig met een schuimspaan uit de kookpot en laat goed uitlekken. Laat een grillpan goed heet worden, bestrijk de prei met olijfolie en gril de prei op de snijkant in de grillpan. Kruid met peper en zout.
-
3
Spoel de bladspinazie grondig en laat goed uitlekken. Pel de knoflook. Verhit boter in een pan en stoof de spinazie. Prik de knoflook op een vork en roer er voorzichtig mee in de pan terwijl je de spinazie stooft. Zo geef je een subtiele knoflooksmaak aan de spinazie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Verhit boter in een pan. Dep de vis goed droog en kruid met peper en zout. Bak de visfilets aan beide kanten goudbruin en gaar.
-
5
Serveer de gebakken vis met de peterseliepatatjes, een stukje gegrilde prei en gestoofde spinazie. Bestrooi met de garnalen.