Gegrilde pompoenmaantjes met traaggegaard rundvlees
bereiding
-
1
Pel de ui en snij ‘m in reepjes. Schil de wortelen en snij ze in dikke plakken. Pel en plet 1 teentje knoflook. Bebloem het rundvlees. Smelt een klontje boter, kruid het rundvlees met peper en zout en bak het goudbruin.
-
2
Voeg de ui, knoflook, wortelen en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus met de rode wijn en kalfsfond en voeg 1 takje tijm, de laurier, kruidnagels en jeneverbesjes toe, dek af en zet 2 uur op de barbecue of in de oven tot het vlees uit elkaar valt.
-
3
Pel en plet 1 teentje knoflook, rits de blaadjes van drie takjes tijm, voeg de garam masala toe en roer er de olijfolie door. Giet het mengsel over de pompoenmaantjes en kruid met peper en zout.
-
4
Als het vlees zacht is, gril je de pompoenmaantjes op de hete grill aan beide kanten.
-
5
Serveer het stoofvlees met de pompoenmaantjes.