Broodje bavette met gegrild witloof en chiliboter
bereiding
-
1
Snij de witloofstronkjes overlangs in twee. Meng de blaadjes van de takjes tijm met de honing, de balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie en marineer hier het witloof 30 minuten in.
-
2
Pel en snipper de knoflook. Leg de chilipepers op de grill en bak kort aan. Hak ze fijn. Meng 1 koffielepel van de jngesneden chilipeper met de fijngehakte knoflook en 100 gram van de gezouten boter. Hou de boter op kamertemperatuur.
-
3
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
-
4
Gril de halve witloofstronkjes tot ze een beetje zacht worden, snij daarna in 2 of 3 repen. Kruid het vlees met peper en zout, wrijf in met olijfolie, leg op de grill en bak elke kant 2 minuten. Laat het vlees 5 minuten rusten.
-
5
Bestrijk de broodjes met de chiliboter en beleg met reepjes gegrild witloof. Snij het vlees tegen de draad in reepjes en leg die ook op het broodje. Serveer meteen.