Kipstoofpotje met romige mosterdsaus, witte asperges en krieltjes
bereiding
-
1
Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten. Snij ze in grove stukken van 5 cm. Spoel de krieltjes. Meng de room met de mosterd en kruid met peper en zout.
-
2
Meng het kipgehakt met het ei en het paneermeel. Rol hapklare balletjes van het mengsel.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie in een grote steelpan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan. Doe de krieltjes en de kippenbouillon in de pan en laat alles afgedekt 15 minuten garen.
-
4
Voeg de asperges, de mosterdroom en de kipgehaktballetjes bij de krieltjes, dek opnieuw af en laat nog 15 minuten verder garen. Kruid met peper en zout. Laat eventueel de laatste minuten onafgedekt koken zodat de saus indikt. Zet de pan van het vuur en laat nog 5 minuten rusten. Werk af met tijm en serveer.