Vispannetje dauphinois met pastinaak en groenekool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de pastinaak en snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Maak de groenekool schoon en snij hem in dunne reepjes.
-
2
Vet een ovenschaal in en leg er achtereenvolgens een laagje aardappel, pastinaak en kabeljauw in. Kruid met peper en zout. Leg er nog een laagje aardappel en kabeljauw op en verdeel er de groenekool over. Eindig met een laagje aardappel en kruid opnieuw met peper en zout.
-
3
Breng de melk aan de kook met het visbouillonblokje. Los het maïszetmeel op in 4 eetlepels water en roer door de warme melk. Breng op smaak met nootmuskaat. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de saus. Lepel de saus over de laagjes.
-
4
Strooi er de geraspte kaas over en gaar 45 à 50 minuten in de oven.