Recept

Lemoncurd-passievruchttiramisu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een extra frisse versie van de Italiaanse dessertklassieker met een vleugje citrus.

Lekker, die lemoncurd!

Lemoncurd vind je in de supermarkt in de rayon van de confituren en marmelades. Graag zelf aan de slag? Je vindt een heerlijk recept op libelle-lekker.be/lemon-curd

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop het eiwit stijf. Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Voeg de mascarpone toe aan het eidooier-suikermengsel en meng goed. Voeg nu voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.2 Haal de pulp uit de passievruchten. Vang het sap op. Hou een beetje pulp apart voor de afwerking.

  2. 2

    Doe het passievruchtensap in een diep bord. Wentel de koekjes in het sap en leg onderaan in de kom een laagje koekjes. Lepel er vervolgens de mascarponecrème, enkele lepels lemoncurd en passievruchtenpulp op. Herhaal de lagen. Zet de tiramisu minstens 4 uur (tot een dag) in de koelkast.

  3. 3

    Werk de tiramisu net voor serveren af met de apart gehouden pulp van passievruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lemoncurd-passievruchttiramisu

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!