Quiche met broccoli en pancetta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Leg het deeg in een quichevorm van 24 cm diameter. Druk de randen goed aan en prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier op en vul met bakparels of gedroogde peulvruchten. Bak 12 minuten blind voor. Haal uit de oven, verwijder bakparels en bakpapier. Bak nog 3 minuten verder tot de bodem begint te kleuren.
-
3
Snij intussen de pancetta in reepjes. Maak de prei schoon en snij in fijne ringen.
-
4
Smelt wat boter in een pan, bak eerst de pancetta, voeg dan de preireepjes toe en laat even bakken.
-
5
Spoel de broccoli, verdeel in roosjes en blancheer ze in lichtgezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.
-
6
Klop de eieren los met de room en de parmezaan. Kruid met peper, nootmuskaat en eventueel nog een beetje zout. Vul de voorgebakken quichebodem met het pancetta-preimengsel en schik er de broccoliroosjes op. Overgiet met de eierroom. Bak de quiche 25 minuten in de oven.
-
7