Cannelloni met prei en mascarpone
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de preiwitten doormidden en spoel ze. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de preiwitten aan. Voeg er een flinke scheut water aan toe, dek af en laat de prei zachtjes garen.
-
2
Maak intussen de kaassaus . Rasp de oude kaas. Meng de mascarpone met de room, oude kaas en kruid met peper en zout. Pel de knoflook.
-
3
Doe voor de topping de sneden brood, het teentje knoflook, de hazelnoten en 3 eetlepels olijfolie in een blender en hak fijn.
-
4
Snij de prei in stukken zodat ze even lang zijn als de cannellonirollen. Vul de rolletjes met een stuk prei.
-
5
Lepel wat saus op de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de gevulde cannellonipijpjes erin en doe er de rest van de saus over. Bestrooi met de hazelnootmengeling en zet 25 minuten in de oven.